Billig og bæredygtig energi

Vi er i dag vidne til et vendepunkt, hvor strøm fra solenergi er billigere end strøm fra kulkraft

solenergi

Tidligere var udbygningen af solenergikapacitet afhængig af politisk velvilje til støtteordninger, men i dag er det efterspørgslen på billig strøm, der driver udbygningen.

Energiauktioner

Støtteordninger afløses i flere lande af energiauktioner, hvor de billigste energikilder vinder retten til at opføre den nye energikapacitet. Dette er også gældende i Danmark, hvor Energistyrelsen ultimo 2016 afholdt Danmarks første auktion på solenergi. Better Energy vandt hele den udbudte kapacitet til den laveste pris nogensinde opnået i Europa.

Vækstmarkeder

Den billige strøm fra solenergi efterspørges også i stigende grad i flere udviklingslande, hvor strømpriserne er betydeligt højere end, vi kender det i Danmark. Solenergi er her blevet den oplagte løsning på manglende eller utilstrækkelig energiforsyning såvel som det at gøre sig energiuafhængig ved ikke at skulle importere energi fra andre lande.

Grønne virksomheder

Et stigende antal virksomheder vælger at få dækket deres energiforbrug fra vedvarende energikilder. Denne udvikling er både drevet af ønsket om en klimavenlig profil såvel som en besparelse på strømregningen. I 2016 indgik Better Energy aftale med den københavnske restaurantkæde Cofoco om levering af solcelleanlæg, der betyder, at kædens 16 restauranter kommer til at producere mere grøn strøm, end de forbruger.

Få seneste nyheder