Prysmian underskriver rammeaftale med Better Energy

Prysmian Denmark

Ny leverandøraftale for kabler vil optimere indkøb, reducere omkostninger og sikre kapacitet til signifikant vækst.

Better Energy har valgt Prysmian Denmark som samarbejdspartner til levering af kabler til de kommende solcelleparker, grundet koncernens komplette kabelsortiment og høje serviceniveau.  Hertil er der underskrevet en 2-årig rammeaftale til levering af en bred portefølje af overvejende UV-bestandige kabler til solcelleanlæg, såsom TECSUN (PV) H1Z2Z2-K 1,5 kV DC kabel, 1 kV installationskabel, 12 kV XLPE forsyningskabel samt fiberoptisk kabel.

”Med én leverandør optimerer vi indkøbsprocessen, leveringslogistik og installation. Det sparer os for værdifulde ressourcer samt sikrer, at vi kan skalere aktiviteterne I fremtiden,” forklarer Mikkel Dau Jacobsen, Managing Partner ansvarlig for EPC-processerne i Better Energy.

”Hos Prysmian er vi glade for samarbejdet med Better Energy, da det understøtter den grønne udvikling mod mere bæredygtige energiløsninger, som er i tråd med virksomhedens mission,” udtaler Salli Hara Country Manager hos Prysmian Denmark.

Fotovoltaiske installationskabler adskiller sig fra standard kabler ved at være konstrueret i henhold til standard EN 50618, der kræver krydsbundet og halogenfri isolation og kappe, der kan fungere ved en normal ledertemperatur på 90°C og op til 20.000 timer ved en maksimalt ledertemperatur på 120°C. Desuden er disse kabler tillige olie-, kemikalie-, vejr- og UV-bestandige og kan tåle medium mekanisk stress. En version med metallisk skærm er ligeledes mulig, som værn mod gnavere. Den forventede levetid for disse kabler ved normal anvendelse og korrekt installation er mindst 25 år.

Prysmian leverer kabler til Solcellepark Horslunde

Første projekt, som Prysmian har leveret kabler til, er anden fase af Solcellepark Horslunde på Lolland, der er under opførsel af Better Energy på et 12 hektar areal med en kapacitet på 8,5 MW.

”Jeg er meget tilfreds med samarbejdet med Prysmian og kan meddele, at elinstallationen er foregået meget nemt. Både Michael Vater og jeg ser frem til forsat godt og konstruktivt samarbejde med Prysmian i fremtiden,” udtaler Lars. S. Thomsen fra ATsolar.