Better Energy underskriver partnerskabsaftaler med Tata Power Solar og Huawei Technologies

Partnership Agreement Signing Ceremony Better Energy Tata Huawei

Tata Power Solar, Indiens største, integrerede solcelleproducent, og Huawei Technologies, en af verdens førende producenter af invertere, har indgået nye leverandør- og partnerskabsaftaler med Better Energy.

Disse aftaler skal underbygge Better Energys vision og ambitiøse planer om at få opført 1 GW solenergikapacitet frem til 2020. En kapacitet, som svarer til ca. 650.000 danskeres årlige strømforbrug. Ledelsen fra hhv. Huawei og Tata tog turen til Better Energys nye jyske kontor i Resilience House i Vejle for at underskrive de nye aftaler. Resilience House er et nyligt åbnet innovations- og udviklingscenter for fremtidens resiliente energi- og miljøløsninger, og det dannede derfor den perfekte ramme for begivenheden.

Partnerskabsaftalerne, som underskrives i Resilience House, er udtryk for en fælles målsætning om både at opnå forretningsmæssige resultater såvel som at accelerere overgangen til grøn energi. ”Better Energy er i gang med at vurdere nye udviklings- og projektmuligheder på over 2 GWh. For at komme i mål med dette, kræver det, at stærke partnere arbejder frem mod fælles mål,” forklarer managing partner ansvarlig for Procurement og Teknik hos Better Energy, Mikkel Dau Jacobsen.

Hvorfor vælge Tata Power Solar?tata

Better Energy har længe været på udkig efter en samarbejdspartner inden for modulproduktion. ”Vi fandt hurtigt fælles fodslag og mange synergieffekter med Tata, som også rækker ud over levering af solmoduler. De har en enorm erfaring inden for EPC (Engineering, Procurement and Construction) og teknisk design, og de besidder en helt unik viden om nye markeder, som supplerer vores egen. Det er en stor gevinst for os at have fået denne introduktion gennem Tata Steel”, forklarer Mikkel Dau Jacobsen yderligere.

Tata Power Solar har udvidet sin globale rækkevidde betragteligt med levering af mere end 1GW solcellemoduler alene i de sidste fire år. Det indgåede partnerskab med Better Energy er særligt i den forstand, at det demonstrerer et delt ønske om at sikre kvalitetsbevidsthed og kundetilfredshed. Partnerskabet med Better Energy øger Tata Power Solars tilstedeværelse på det europæiske marked yderligere.

Ashish Khanna, Executive Director og CEO i Tata Power Solar, udtaler: “Det er et privilegium at have dannet partnerskab med Better Energy samt at få muligheden for at levere solcelleløsninger i verdensklasse til europæiske solprojekter. Partnerskabet er vidnesbyrd om vores evne til at kunne levere produkter af høj standard og kvalitet, hvilket har været vores force i de sidste 27 år. Vi er overbeviste om, at vores tætte samarbejde, value proposition og produktkvalitet vil bane vejen for yderligere forretningsmuligheder. Derudover er vi meget taknemmelige for den samarbejdsindsats, som Tata Steel Denmark har ydet.”

Tata Power Solar er pioner inden for solcelleproduktion i Indien og har i de sidste 27 år været kendt for deres høje kvalitet af moduler. Derudover har Tata Power Solar en af branchens laveste antal af returneringer af moduler inden for garantien. De er rated som Tier-1 modulproducent af BNEF (Bloomberg New Energy Finance) og har leveret over 1 GW moduler til over 30 lande – en milepæl, de kan bryste sig af at have nået som den første virksomhed i Indien.

Huawei-teknologi passer som fod i hose til danske solparkerHuawei

Omfanget af deres produktionskapacitet var en af de mange grunde til, at Better Energy ønskede at styrke samarbejdet med Huawei. ”Vi har anvendt Huawei-invertere i et stykke tid nu. Der er tale om state-of-the-art-teknologi og en imponerende mængde tekniske specialfunktioner til prisen. Inverterne fungerer fantastisk godt, men derudover har de også et helt særligt teknisk design, som passer som fod i hose til den måde, vi bygger anlæg på i Danmark,” beretter Mikkel Dau Jacobsen.

”Better Energy er en vigtig samarbejdspartner for Huawei FusionSolar. Samarbejdet mellem os er et skridt videre mod udbredelse af solcelleteknologi og forbedring af menneskers velfærd. Huawei er også en kundeorienteret virksomhed, og vi vil derfor samarbejde med Better Energy for at opnå deres mål for en win-win-fremtid gennem avanceret teknologi og fortsat innovation, ” udtaler Alison Finch, marketingdirektør hos Huawei FusionSolar Europe.

Fra transaktion til transformation

”Leverandøraftaler reducerer omkostninger, og samarbejdsaftaler sætter rammerne for samarbejde, men disse er dog stadig kun handelsbetingelser”, forklarer Mikkel Dau Jacobsen. ”Partnerskabsaftaler handler om at finde grundlæggende, fælles principper, interesser, værdier, samt at tage den tid, det tager, at forstå hinandens mål og motivation. Det er den eneste vej til at opnå reel styrke og gennemslagskraft. Reel forandring.