Nyt partnerskab satser på høj sol

Nees, Solcellepark, NRGi, partnerskab

Det østjyske energiselskab NRGi investerer et trecifret millionbeløb i et nyt partnerskab med Better Energy, som er en af landets førende udviklere af solcelleparker. Partnerne vil sammen udbrede solenergi og kommer til at råde over landets tredjestørste solcellepark.

112 fodboldbaner.

Det er størrelsen på Danmarks tredjestørste solcellepark, som NRGi og Better Energy netop har indgået et partnerskab om.

Udover parken, der er beliggende i Nees ved Lemvig, omfatter partnerskabet yderligere en solcellepark ved Horslunde på Lolland. Sammen vil de to parker dække ca. 14.500 husstandes årlige elforbrug med vedvarende energi fra sol. Det svarer til, at en by som Ikast udelukkende blev forsynet med solenergi.

”Solenergi er et interessant supplement til vindenergi og rummer et stort forretningsmæssigt potentiale. Vi tror på, at solenergi over de kommende år vil få en mere central betydning i omstillingen til et mere bæredygtigt og grønt energisystem, og det er en omstilling, NRGi skal være en del af. Better Energy er en stærk spiller med den ekspertise, der skal til, for at vi kan sætte skub i udviklingen.”, fortæller Jakob Bundgaard, Koncerndirektør for Strategi og Renewables i NRGi.

Siden etableringen i 2012 har danske Better Energy med opførelsen af mere end 150 MW solenergikapacitet været en af de hurtigst voksende virksomheder inden for solenergi.

”Vi har tidligt set potentialet i solenergi og valgt at blive verdens bedste inden for denne energiteknologi. Vi besidder en fuldt integreret værdikæde inden for udvikling, design og opførelse af solcelleparker, der gør os i stand til at drive prisen på solenergi ned. Vi mener, at det er her, vi kan bidrage mest til den grønne omstilling,” siger Rasmus Lildholdt Kjær, Managing Director i Better Energy.

Solcelleparkerne i Horslunde og Nees bidrager med en samlet kapacitet på 53,3 MWp til NRGi’s voksende portefølje af vedvarende energi, der også tæller 53,2 MW vindenergi og investeringer for ca. 1 mia. kr.

Investeringen i sol er den første af sin karaktér for NRGi, mens man hidtil har investeret i vind. Det er dog ikke energiformen, der har været afgørende for, hvad man har investeret i:

”Vi har hele tiden været på udkig efter markedsmodnede projekter og potentielt set inden for alle typer vedvarende energi. Det væsentlige er, at de bliver økonomisk rentable, og at de batter noget i vores bidrag til omstillingen på længere sigt,” fortæller Jakob Bundgaard.

Sammen med forretningspotentialet er netop omstillingen til et grønnere energisystem en væsentlig drivkraft for Better Energy, der ser gode muligheder for synergi i det nyetablerede samarbejde:

”Vi ser et stort potentiale for billig og grøn energi i Danmark, hvor solenergi vil være en væsentlig bidragsyder. Det er derfor meget positivt, at et af landets store energiselskaber som NRGi også ser mulighederne i at investere i solenergi og bidrager med forretningsmæssig styrke og kapital,” slutter Rasmus Lildholdt Kjær.

Parterne vil fortsat være på udkig efter nye fælles danske solprojekter over de næste år.