Better Energy indfører ny organisationsstruktur for at opnå vækstmål

Better Energy offentliggør strukturelle organisationsændringer, der ruster virksomheden til yderligere vækst og danner grundlag for fremtidig ekspansion.

Better Energy styrker ledelsesgruppen og organisationsstrukturen som en del af de løbende tiltag, der skal øge Better Energys internationale tilstedeværelse. Den nye organisation sikrer effektivitet gennem hurtigere beslutningsprocesser, projektudvikling og eksekvering samt en struktur med øget globalt fokus.

Better Energy arbejder indenfor hele værdikæden i udviklingen, opførelsen og driften af store industrielle solenergianlæg, hvilket fordrer højt kvalificerede specialister, der hver er ledende inden for deres område, og som kan udføre helt specifikke opgaver alt efter, hvor projekterne befinder sig i værdikæden. Derudover er Better Energy i kraftig vækst med en stor pipeline af projekter på adskillige markeder. Den nye organisation struktureres i en matrix, hvor medarbejdere med forskellige funktioner organiseres i teams, indtil projektet er færdiggjort. På den måde drages der fordel af en dynamisk procesorientering kombineret med en høj faglig specialisering.

Annette Nylander bliver managing director med ansvar for Better Energys specialiserede afdelinger også kaldet service lines, hvor hun får ansvaret for, at Better Energy har de absolut nødvendige og altafgørende talenter, processer og strukturer på plads og samtidig sikrer en korrekt prioritering. Rasmus Lildholdt Kjær fortsætter som managing director med ansvar for Better Energys markeder, hvor han har ansvaret for eksisterende markeder såvel som nye markeder samt at sikre, at projekter gennemføres så effektivt som muligt i henhold til en ønsket strategi om markedsvækst.

Derudover har Better Energy etableret en ny investeringskomité, der vil være ansvarlig for Better Energys overordnede markeds- og projektaktivitet og eksponering. De fire partnere i Better Energy – Mikkel Dau Jacobsen, Rasmus Lildholdt Kjær, Michael Vater og Mark Augustenborg Ødum – vil fortsat udgøre bestyrelsen, ligesom de vil forsætte at arbejde med opgaverne omkring Better Energys vækststrategi. De vil i højere grad lægge deres kræfter i markeds- og projektudvikling og bruge mindre tid på den daglige administration.

”Vi er overbeviste om, at vi har det helt rigtige team på det helt rigtige tidspunkt. Og med det rigtige team er alt muligt. Den nye struktur vil føre vores virksomhed endnu videre. Den vil gøre os i stand til at blive endnu mere strømlinede, effektive, konsekvente og globalt fokuserede. Vi er utrolig velpositionerede for den fremtidige vækst,” udtaler bestyrelsesformand, Mark Augustenborg Ødum.

”Jeg er meget begejstret over at arbejde med så mange talentfulde mennesker. Dette er blot begyndelsen på en spændende rejse. Vores muligheder har aldrig været større, og vores team har aldrig været stærkere. Jeg ser min rolle som værende guidende, opmuntrende, udfordrende og supporterende for en række talenter i verdensklasse frem for at være kontrollerende og instruerende. Denne nye, fremadskuende struktur vil danne grundlaget for fremtidig vækst og samtidig gøre os i stand til, at hver enkelt medarbejder fokuserer på det, pågældende gør bedst”, siger managing director Functions, Annette Nylander.

Et fleksibelt og lean teamdesign

Evnen til at kunne reagere hurtigt og træffe beslutninger er nøgleordene for en fremtidssikret organisation.

”Lederskab er handling og ikke en stillingsbetegnelse. Ved at give beslutningsbeføjelser til fokuserede teams, skaber det hurtigere resultater. Hurtigere beslutningsprocesser, samarbejde, simplicitet i vores processer og fleksibilitet til at kunne reagere på forandringer vil alt sammen være med til at gøre vores teams i stand til at kunne levere bedre resultater”, forklarer Business Development director, Michael Vater.