Better Energy og ATsolar vil gøre solenergi billigere

ATsolar og Better Energy

Better Energy går sammen med vores mangeårige partnere fra ATsolar i et strategisk og verdensomspændende partnerskab. Sammen skræddersyr vi finansiering og teknologi løsninger for at sænke prisen på solenergi.

Better Energy, international udvikler af solenergi, og ATsolar ApS, førende installatør og leverandør af drifts- og vedligeholdelsesydelser til solcelleindustrien i Danmark, har besluttet at styrke deres succesfulde partnerskab. Som en del af strategien om en fuldt integreret værdikæde er Better Energy blevet en del af ejergruppen i ATsolar.

“Vores mål er at gøre solenergi til en kommercielt bæredygtig teknologi uden statslige tilskud, og vi arbejder på at udvikle tiltag, der vil muliggøre større integration af solcelleløsninger,” siger Rasmus Lildholdt Kjær, Managing Partner i Better Energy. “Sammen kan Better Energy og ATsolar styrke vores portefølje af tilbud til kunderne, vores markedstilstedeværelse, innovation, driftseffektivitet samt understøtte vores strategiske mål om at øge den installerede kapacitet op til 1 GWh i 2020. Det tættere samarbejde åbner op for nye muligheder og øger vores globale vækstmuligheder og konkurrenceevne.”

Partnere – og pionerer

Faktisk er partnerskabet slet ikke nyt. Better Energy og ATsolar har samarbejdet om flere storskalaprojekter, og det har vist sig at være et partnerskab, der er i stand til at slå rekorder. Better Energy blev hurtigt markedsleder i Danmark og opnåede i 2016 international anerkendelse, da de vandt Danmarks første tværnationale solcelleudbud med en historisk lav afregningspris på 12,89 øre/kWh.

Alt under én hat

Better Energy udvikler solcelleanlæg ud fra en integreret tilgang, som omfatter alle de kritiske områder af et solcelleanlægs livscyklus lige fra planlægning og design til finansiering, indkøb, opførelse, drift og vedligehold. Den tætte integration giver fleksibilitet til at innovere og reagere hurtigt på udefrakommende påvirkninger i et komplekst og svingende energimarked.

“Sammen kan vi skabe flere transformative projekter, end hvad der er muligt hver for sig,” siger Mark Augustenborg Ødum, Managing Partner i Better Energy. “Vores team består af en unik sammensætning af mennesker, der tror på, at i morgen gerne må være bedre end i dag. Vi kan skabe forandring, hvis vi ændrer vores måde at arbejde på. Vi vil gerne gøre udviklingsprocessen inden for solenergi så effektiv som muligt.”

Hvor skabes værdien?

Med en integreret forretningsmodel kan Better Energy identificere omkostningsbesparelser og stordriftsfordele i alle aspekter af værdikæden lige fra indkøb af udstyr til finansierings- og installationsomkostninger, hvilket i sidste ende fører til de lavest mulige energipriser. Dermed kan Better Energy tilbyde lavere priser, end de af deres konkurrenter, der ikke har vertikal integration.

Virksomheder ser lyset

På baggrund af et stigende behov for at reducere omkostninger og forbedre den grønne profil er mange virksomheder begyndt at se lyset – helt bogstavelig talt. Investering i vedvarende energi er en integreret del af strategien i mange virksomheder.

Med opkøbet af ATsolar har Better Energy et endnu stærkere grundlag for at imødekomme den større efterspørgsel på solenergi fra virksomheder. Med solcellernes hastige udbredelse i Europa og på verdensplan er det tilsvarende vigtigt med et stærkt teknisk og kommercielt driftsapparat.

Det nye samarbejde

“Foruden en omfattende portefølje af storskalaprojekter får vi med det nye samarbejde et erfarent og succesfuldt udviklingsteam med internationale finansielle og juridiske kompetencer,” siger Nicolai Faaborg Andresen, Administrerende Direktør i ATsolar. “Vores kunder får adgang til bredere og mere konkurrencedygtige end-to-end-løsninger, herunder individuelle finansieringsmuligheder.”

ATsolar vil fortsætte med base fra hovedkontoret i Sønderborg som et selvstændigt datterselskab under Better Energy.

Udvikling bunder altid i en god historie

Det er også nyt, at Michael Vater og Mikkel Dau Jacobsen er som managing partners blevet en del af ledelsen i Better Energy. De har arbejdet sammen med ATsolar og Better Energy i mange år. Med i rygsækken har de stor erfaring med vækstøkonomier, strategisk indkøb og projektledelse.

“Iværksættere er i bund og grund storytellers,” siger Michael Vater, nu Managing Partner i Better Energy. “Den første udfordring, en iværksætter står overfor, er ikke at udfærdige en forretningsplan eller at lære salgsargumenterne udenad, men derimod om at finde ud af, hvilken historie, man vil kommunikere til omverdenen.”

“I Better Energy er vi alle sammen iværksættere, og vores fortælling om ren energi til overkommelige priser er kun lige begyndt. Vi glæder os til at udnytte solcellemarkedets enorme potentiale sammen med ATsolar.”

Om ATsolarATsolar

ATsolar blev grundlagt af Nicolai Faaborg Andresen og Lars Skadhauge Thomsen i 2012 og er i dag en af Danmarks største leverandører af solcelleanlæg. ATsolar er baseret på filosofien om at bruge den energi, som allerede er til stede. Selskabet er den førende leverandør af kvalitetssolcelleanlæg, som er tilpasset de private kunder samt erhvervs- eller offentlige kunder. ATsolar har stor erfaring med solceller, en erfaring der er baseret på høj kvalitet inden for professionelt systemdesign, ingeniørvidenskab og drifts- og vedligeholdelsesydelser.

Som erhvervsvirksomhed, offentlig myndighed eller boligforening kan du producere din egen strøm fra solens stråler